Sportschool MKKM is sinds 2016 aangesloten bij Krav Maga Core (van 2006 tot 2016 aangesloten bij de IKMF, International Krav Maga Federation), een vrij nieuwe bond onder leiding van de oud IKMF-topinstructeurs Amnon Darsa en Haim Sasson. Het doel van de Krav Maga Core is de verspreiding van Krav Maga op hoog niveau, en daaraan willen wij graag een bijdrage leveren. Sportschool MKKM is in 2006 opgericht en behoort daarmee tot een van de eerste Krav Maga scholen in Nederland en is vandaag de dag een van de weinige Krav Maga Core scholen in Nederland. Het doel van Sportschool MKKM is iedereen zichzelf effectief leren te verdedigen tegen verschillende vormen van verbale en fysieke agressie, gericht tegen zichzelf of anderen. Kernbegrippen hierin zijn Proportionaliteit, Kwaliteit, Gezondheid en Plezier.

Er zijn vele vormen van zelfverdediging. Vaak denkt men ervaring in sporten als boxen en karate voldoende is om zichzelf te kunnen verdedigen in straatsituaties. En in een zekere zin klopt dit wel, mits de straatsituatie voldoet aan een aantal ‘regels’. één tegen één, en het gevecht van tevoren aan zien komen. De realiteit kent echter geen ‘regels’. Hoeveel aanvallers zijn nog zo moedig om helemaal alleen iemand te gaan beroven? Hoeveel aanvallers zijn zo zeker van hun zaak dat zij hierbij geen mes of vuurwapen gebruiken? Krav Maga is juist bedoeld voor de realistische situaties. Mede daarom hebben o.a. verschillende veiligheidsorganisaties (FBI, NSA, Navy SEALS, etc.) gekozen voor dit systeem. Sportschool MKKM streeft kwaliteit van zelfverdediging na. Het zo zuiver mogelijk aanleren van Krav Maga (Imi-system), zonder invloeden van andere systemen. Hierdoor blijft het systeem bijzonder efficiënt en erg makkelijk aan te leren.

En ben je eenmaal aan het trainen? Dan vragen begrippen als gezondheid en plezier geen verdere toelichting!

 

 

Instructeurs

Micha Klootwijk
Civiel Krav Maga Instructeur (sinds 2006)
Kids Krav Maga Instructeur (sinds 2013)
Graduate level 4

Geboren in Utrecht op 30 september 1980. In 1984, aangestoken door mijn broers, de judomat opgehuppeld en er 10 jaar later pas vanaf gekomen. Hoewel het gestoei op de mat mij goed lag, zag ik mijzelf niet langer in deze tak van sport doorgroeien. Na enkele uitstapjes in andere takken van sport hoorde ik begin 2002 van het bestaan van Krav Maga. Eind 2002 kwam ik voor een half jaar in Scheveningen te wonen, ideaal want de enige IKMF-school van die tijd was in Den Haag te vinden. Ik hoefde dan ook niet erg lang na te denken voordat de instructeur aan de telefoon had.

Een week later stond ik mij al tweemaal in de week onder zijn commando in het zweet te werken. Al heel snel werd duidelijk dat mijn stoffige judo-ervaring bij sommige onderdelen goed van pas kwam. Maar het gevoel van veiligheid wat ik met ditzelfde systeem had op weten te bouwen werd al even rap afgebroken. Les na les werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, judo was duidelijk niet bedoeld voor “real-life situations”. Om mij heen zag je veel studenten hetzelfde ondervinden. Aikido, Jui-Jitsu, Karate, Kickboxen, noem het maar op. Geen van deze systemen leken op straat opgewassen tegen de door instructeur geschetste situaties. En hij had gelijk. Wat doe je als judoka zijnde wanneer iemand je niet bij je revers beetpakt maar bij je keel? Wat doe je als karateka zijnde wanneer je in een grondgevecht terecht komt? Wat doe je met welk systeem dan ook als iemand een mes op jouw keel zet terwijl zijn handlanger jou je portemonnee afhandig maakt. Elk systeem, of liever gezegd; elke sport bleek zeer duidelijk beperkingen te hebben. Krav Maga was het enige systeem dat op bijna elke situatie een antwoord leek te hebben.

Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Geen ingewikkelde technieken of worpen meer maar altijd eenvoudig aan te leren antwoorden op situaties. Zo snel en eenvoudig aan te leren en zo ontzettend herkenbaar in, laat ik het “straatsituaties” noemen. Ook de veelzijdigheid van de lessen viel mij erg op. Natuurlijk lag de nadruk op de technieken, dat is immers waar wij allemaal voor kwamen. Gezelligheid en lol voerden echter zeker geen ondertoon! Altijd was de sfeer uitstekend, iedereen stond voor elkaar klaar en iedereen wilde ook van elkaar leren. Dit was mij totaal onbekend uit de judosport. Hier was immers altijd een bepaald competitiegevoel van het “beter zijn” dan de ander. Pas nu kan ik dit verklaren, natuurlijk bestond dit competitiegevoel bij Krav Maga niet. Stonden wij immers niet allemaal voor onszelf te werken? Wij wilden onszelf toch zo effectief mogelijk kunnen verdedigen als het er echt op aan zou komen? De zweetdruppels begonnen zich langzaam maar zeker te vertalen in een goede conditie. De effectiviteit en de makkelijkheid van het aanleren van Krav Maga, gevoed door het enthousiasme van de instructeur, maakte de verslaving compleet. Dit was wat ik zocht!

Na een half jaar Den Haag moest ik toch echt weer terug naar Leeuwarden. Op dat moment kon ik niet anders dan achter het Krav Maga-verhaal een tijdelijke punt te zetten. Dat ik door wilde stond als een paal boven water, wat mij tegenhield was het gebrek aan een instructeur in Leeuwarden. In september 2004 kon ik dan eindelijk weer los. Een andere instructeur startte zijn lessen in Leeuwarden. Hoewel ik dus ineens een andere instructeur voor mij had bleek de inhoud en opbouw van de lessen al snel herkenbaar. Driemaal, soms zelfs viermaal in de week was ik nu in de zaal te vinden. Altijd weer iets nieuws uitproberend of iets ouds herhalend. Voor mij stond vast en zeker dat ik verder wilde met dit systeem. Het liefst zelfs zover dat ikzelf de instructeurrol op mij zou kunnen nemen en het over zou mogen dragen aan iedereen die dat wilde.

Eind 2005 kreeg ik toestemming van de director om deel te nemen aan de instructeurcursus. Dit was mijn kans! Drie cursusdelen van elk ruim een week en het zou zeker afzien worden. En afzien werd het. Onder leiding van de hoogsten uit het circuit stond ik dag in dag uit te zweten. Overdag afzien en genieten, ‘s avonds de wonden likken en uiteraard eten, heel veel eten. Na twee cursusdelen was het mij al meer dan duidelijk dat ik mijn titel niet zomaar zou krijgen. Vol goede moed vertrok ik naar het laatste deel. De kleine Israëlische instructeur had mij binnen twintig minuten alweer zover dat ik alleen nog maar kon denken aan een koude
douche en warme lakens. Wat was ik blij toen de hoogste uit het circuit de leiding na twee dagen over kwam nemen. Hij leek het een stuk rustiger aan te willen doen dan zijn voorgangers. Hoewel het tempo inderdaad een klein beetje lager kwam te liggen werden de dagen ineens een stuk langer. Tot de dag van vandaag denk ik dat zijn horloge achterloopt; “om vijf uur stoppen” zal wel Hebreeuws zijn voor doorgaan tot acht uur…

Nu, een paar maanden later besef ik mij dat Avi Moyal, de instructeur die het eerste deel van de cursus op zich had genomen, gelijk had. Hij vertelde dat wij behoorlijk zouden moeten afzien maar dat wij het trainen op den duur zeker zouden gaan missen. En inderdaad, ik mis het trainen van toen. Maar ik heb er wel iets aan overgehouden. Ik mag nu eindelijk de instructeurrol op mij nemen en iedereen laten zien hoe eenvoudig en effectief het systeem eigenlijk is. Een klein steentje bijdragen aan de veiligheid op straat, op het werk, in de kroeg of welke situatie mijn studenten mij ook maar aan zullen dragen. Een uitdaging waar ik mij graag
voor inzet!

Micha Klootwijk (2006)

 

 

Krav Maga

Krav Maga, letterlijk vertaald betekent het ‘contact gevecht’, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israeli Defense Force. De grondlegger, Imi Lichtenfeld, heeft het ontwikkeld om de leden van de Joodse gemeenschap in Bratislava te trainen om zich te verzetten tegen de bezetting door de Duitsers in aanloop naar WO II. Dat moest toen met name snel, simpel en effectief zijn. In het begin waren het alleen losse technieken, later is het tot een geïntegreerd systeem gemaakt. Krav Maga staat wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem dat er is. Dit blijkt uit het feit dat het in meer dan 60 landen het officiële systeem voor justitie en defensie is.

Voor Imi was de belangrijkste reden om Krav Maga te ontwikkelen, dat iedereen, man of vrouw, jong of oud, in staat was om zich te verdedigen wanneer dat noodzakelijk was. Zijn motto was: ‘So that one may walk in peace’. De technieken zijn gebaseerd op en (door)ontwikkeld vanuit dat principe. Dat betekent bijvoorbeeld, dat je in zelfverdediging niet moet worden ‘gehinderd’ door regels. Dit is dan ook direct het grootste verschil tussen een (vecht)sport, en een zelfverdedigingssysteem: wanneer je traint op regels, train je op beperking. Krav Maga is ontwikkeld voor op straat. Er is geen scheidsrechter die ingrijpt, er zijn geen regels die zeggen ‘dat mag niet, dat is gevaarlijk’. De enige regels waar we, hoe dan ook, aan gebonden zijn, zijn uiteraard de regels van de wet en de bijbehorende proportionaliteit.

Krav Maga is hierdoor dan ook geen ‘mooi’ systeem: we kennen geen sierlijke bewegingen, geen aparte stijlvormen, geen overbodige bewegingen. Het is een no-nonsense systeem, waarbij alleen de effectiviteit telt. De technieken borduren voort op natuurlijke reacties en reflexen. Dit maakt dat je er in (relatief) korte tijd goed in kunt worden. Het is een heel compleet systeem: we leren je technieken aan voor (verbale en fysieke) de-escalatie (oplopend in intensiteit, afhankelijk van de mate van agressie waarmee je geconfronteerd wordt), en voor wanneer het nodig is tegen messen, stokken, vuurwapens en meerdere aanvallers. Doordat het een jong systeem is (de meeste vechtsporten dateren van erg lang geleden), zijn de technieken ontwikkeld om om te gaan met de hedendaagse agressie en de ‘escalatieladder’ van de huidige maatschappij.

Groepslessen 16+

Mannen en vrouwen, jong of oud, dik of dun, lang of kort, sportief of niet sportief. Iedereen heeft tegenwoordig een grote kans te maken te krijgen met agressie. In het beste geval blijft het bij verbale agressie en kun je zonder kleerscheuren weglopen. Helaas gebeurt het steeds vaker dat agressie fysiek wordt geuit. Het doel van Sportschool MKKM is iedereen zichzelf effectief leren te verdedigen tegen verschillende vormen van verbale en fysieke agressie, gericht tegen zichzelf of anderen. Kernbegrippen hierin zijn Proportionaliteit, Kwaliteit, Gezondheid en Plezier.

Onder proportionaliteit wordt het nooit heftiger reageren dan strikt noodzakelijk is verstaan. Iemand die jou een schouderduw geeft kun je altijd beter negeren dan dat je agressief gaat reageren. Daarentegen iemand negeren die met een mes in zijn hand dreigt jou neer te zullen steken kan rampzalige gevolgen hebben. In dit soort levensbedreigende situaties is vaak een heftige tegenactie nodig om simpelweg niet in het ziekenhuis te belanden.

Er zijn vele vormen van zelfverdediging. Vaak denkt men ervaring in sporten als boxen en karate voldoende is om zichzelf te kunnen verdedigen in straatsituaties. En in een zekere zin klopt dit wel, mits de straatsituatie voldoet aan een aantal eisen. één tegen één, en het gevecht van tevoren aan zien komen. De realiteit is vrijwel altijd anders. Hoeveel aanvallers zijn nog zo moedig om helemaal alleen iemand te gaan beroven? Hoeveel aanvallers zijn zo zeker van hun zaak dat zij hierbij geen mes of vuurwapen gebruiken? Krav Maga is juist bedoeld voor deze realistische situaties. Mede daarom hebben o.a. verschillende veiligheidsorganisaties (FBI, NSA, Navy SEALS, etc.) gekozen voor dit systeem. Sportschool MKKM streeft kwaliteit van zelfverdediging na. Het zo zuiver mogelijk aanleren van Krav Maga (Imi-system), zonder invloeden van andere systemen. Hierdoor blijft het systeem bijzonder efficiënt en erg makkelijk aan te leren.

En ben je eenmaal aan het trainen? Dan vragen begrippen als gezondheid en plezier geen verdere toelichting!

Al vanaf 16 jaar kan er worden getraind in de reguliere volwassenengroepen.

 

 

Groepslessen kinderen

Direct na de zomervakantie gaan de KIDS-, JEUGD- en TIENERLESSEN weer van start! Aanmelden kan via het contactformulier.

 

‘Een veiliger gevoel voor u en uw kind’

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen.

Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben.  In de lessen leren kinderen spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, zich assertief opstellen en met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Kinderen krijgen door de aangeboden lesstof dus meer eigenwaarde en zelfvertrouwen en trainen vanaf jonge leeftijd meteen de fysieke ontwikkeling en motoriek. Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen. Het beheersen van agressie, conflicten verbaal oplossen en respectvol met elkaar om te gaan, vormt een belangrijk deel van de lessen. Kinderen krijgen de benodigde tools aangereikt om adequaat te reageren in lastige situaties en door hen te laten ervaren dat zij successen hebben, zal het zelfvertrouwen van uw kind groeien. Ook in andere situaties waarin kinderen terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, veiligheid in de vuurwerkperiode, hoe te handelen bij brand e.d., vinden wij het belangrijk dat een kind weet wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan, dus dergelijke situaties komen ook uitgebreid aan bod in de lessen.

Kids Mrav Maga in het kort; wat leert uw kind?
Zelfvertrouwen uit te stralen en voor zichzelf op te komen
Bedreigende situaties te vermijden
Weerbaar en vaardig om te gaan met leeftijdsgenoten
Verantwoord en respectvol om te gaan met anderen
Gepast te reageren bij noodsituaties

Ieder kind vanaf 5 tot 16 jaar kan deelnemen aan de lessen. Er zijn verschillende groepen, uw kind zal altijd worden ingedeeld in een groep met leeftijdsgenoten.

 

Privélessen

Privélessen kunnen op elk moment van de week worden gevolgd. U bepaalt het doel; bijtrainen om de technieken uit de les sneller onder controle te krijgen, trainen op specifieke onderwerpen omdat u er in uw dagelijks leven mee te maken kan krijgen of simpelweg omdat u de reguliere lessen niet kunt volgen. U traint 1-op-1 met de instructeur waarbij u alle aandacht krijgt en op een prettig hoog tempo kunt trainen.

Tarieven:
Privé (1 persoon): €75,- per persoon, per uur.
Privé (2 personen): €60,- per persoon, per uur.
Privé (3 personen): €45,- per persoon, per uur.
Privé proefles (1 persoon): €40,- per persoon, per uur.

De privétrainingen vinden plaats in de vestiging in Leeuwarden.

Heeft u vragen of wilt u een privéles plannen? Neemt u dan contact met ons op via 0628231083, of via het contactformulier.

Lestijden & Leslocaties

Maandag

Leeuwarden, 19.00 tot 20.15
Icarusweg 36 (volwassenen, gevorderden, focus op technieken voor gevorderden)

 

Dinsdag

Heerenveen, 19.30 tot 20.45
‘de Spil’ Schoterplein 49 (volwassenen, starters & gevorderden, focus op technieken voor gevorderden)

 

Woensdag

Leeuwarden, 15.30 tot 16.15 (START JANUARI 2019!!)
Icarusweg 36 (kids, 8 t/m 12), eerste les is altijd een proefles!

Leeuwarden, 16.30 tot 17.15 (START JANUARI 2019!!)
Icarusweg 36 (kids, 5 t/m 7), eerste les is altijd een proefles!

Leeuwarden, 19.00 tot 20.15
Icarusweg 36 (volwassenen, starters & gevorderden, focus op technieken voor starters)

 

Donderdag

Leeuwarden, 16.00 tot 17.00 (START JANUARI 2019!!)
Icarusweg 36 (tieners, 12 t/m 15), eerste les is altijd een proefles!

Heerenveen, 19.30 tot 20.45
‘de Spil’ Schoterplein 49 (volwassenen, starters & gevorderden, focus op technieken voor starters)

 

 

 

TARIEVEN

16+ – Onbeperkt – €40 per maand (met ingang van januari 2019, oude tarieven verdwijnen)

Kids – 1 Trainingsmoment per week – €28 per maand

Jeugd – 1 Trainingsmoment per week – €28 per maand

Tieners – 1 Trainingsmoment per week – €32 per maand

Huisregels & Reglementen

REGLEMENTEN – ALGEMEEN
• De minimum leeftijd voor deelname aan de civiele lessen is 16 jaar, de minimun leeftijd voor de kids lessen is 5 jaar
• Studenten mogen geen antecedenten hebben bij de justitie, geen vijanden van de Nederlandse staat en geen vijanden van staat Israël zijn. Indien de instructeur hierom verzoekt dient door de student een bewijs van goed gedrag te worden getoond.
• Sportschool MKKM behoudt zich het recht voor om studenten die niet voldoen aan bovenstaand artikel, storend of afwijkend gedrag vertonen (zowel voor, tijdens als na de lessen) te verwijderen van de trainingslocatie. Bovenstaand kan resulteren in een eenzijdige beëindiging van het lidmaatschap door Sportschool MKKM.
• Deelname aan de lessen geschiedt geheel op eigen risico van de student. Sportschool MKKM is niet verantwoordelijk voor enige schade of letsel dat tijdens de lessen wordt opgelopen of voor schade of vermissing van kleding/materiaal/voorwerpen die op de trainingslocatie aanwezig zijn/ achter worden gelaten.
• Iedere student kan kiezen lid te worden van Krav Maga Core (KMC). Zonder dit lidmaatschap kunnen geen examens worden afgenomen. De kosten van dit lidmaatschap bedragen bij eerste inschrijving €25,- (prijs 2015) en bij verlenging €10,-. De student is zelf verantwoordelijkheid voor de  inschrijven en eventuele opzegging.

REGLEMENTEN – KLEDING EN BESCHERMING
• In de eerste trainingsmaand van de student is het deze toegestaan te trainen in een donkere (lange) trainingsbroek, licht T-shirt en zaalsportschoenen. Na deze maand is het de student verplicht een officieel Krav Maga- of een clubtenue te dragen. Deze bestaat uit een zwarte broek met een zwart/wit Krav Magalogo en een wit T-shirt voorzien van eenzelfde logo of een zwart shirt met KMC/MKKM logo.
• Het is de student (man/vrouw) verplicht kruisbescherming (toque) te dragen tijdens de lessen.

REGLEMENTEN – ETIQUETTE OP EN OM DE TRAININGSLOCATIE
• Van de studenten wordt verwacht dat zij respectvol omgaan met hun medestudenten. Ongecontroleerd gedrag dat resulteert in het ontstaan van letsel of het bederven van andermans trainingsplezier, wordt niet geaccepteerd.
• Indien je iemand tijdens de les verwondt, moet je hem/haar zelf naar de dokter of eerste hulp brengen, anders kan de les voor de hele groep niet doorgaan. Eventuele schade/kosten kunnen op je verhaald worden.
• Het gebruik van Krav Maga buiten de trainingslocaties is alleen toegestaan ter verdediging van jezelf of ter verdediging van derden, wanneer er reëel gevaar is voor het welzijn van jezelf of derden. In alle situaties dient het toepassen van Krav Maga proportioneel te zijn. Het gebruik van Krav Maga voor kwade doeleinden (bijv. zinloos geweld) resulteert in onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap.
• Voor de eigen veiligheid en voor de veiligheid van de trainingspartner(s) is het dragen van sieraden in welke vorm dan ook verboden. Het dragen van bril en contactlenzen is voor eigen risico.
• Voor de eigen veiligheid dient de student voorafgaand aan en tijdens de les aan de instructeur veranderingen in de gezondheidstoestand kenbaar te maken. Te denken valt hierbij aan oude en nieuwe blessures, hoofdpijn, misselijkheid, medicijn gebruik, enz. Men mag nooit de trainingslocatie tijdens de les verlaten zonder dit aan de instructeur mede te delen.

REGLEMENTEN – BETALINGEN EN VAKANTIES 
• De automatische contributie-inning vindt plaats op de 1e dag van elke maand.
• De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en eindigt uitsluitend indien een der partijen aan de wederpartij schriftelijk meedeelt de onderhavige overeenkomst te willen beëindigen en de opzegging schriftelijk is bevestigd door Sportschool MKKM. Er is een opzegtermijn van 2 maanden.
• Bij een te verwachten langdurige afwezigheid (bijv. medische oorzaak) kan het abonnement voor een duur van maximaal 3 maanden worden bevroren. De incasso van de contributie zal zonder tegenbericht bij afloop van de bevriezingsperiode vanzelf weer starten.
• Met enige regelmaat zijn er in het binnen- en buitenland Krav Maga (specialistische) seminars te volgen. Tijdens deze seminars wordt lesgegeven door high leveled Instructors uit bv. Israël of andere landen. Het bezoeken van deze seminars los van het lidmaatschap van Sportschool MKKM. Iedereen kan hieraan deelnemen. Kosten en vervoer zijn voor eigen rekening en zijn dus niet inbegrepen in de maandelijkse contributie.
• Indien een incasso geen plaats heeft kunnen vinden (bijv. onvoldoende saldo of stornering) zal de incasso een maand later nogmaals plaatsvinden. Met elke incasso die opnieuw plaats moet vinden zal een boetebedrag van €3,- per incasso aan het totaalbedrag worden toegevoegd.
• Bij langdurige niet tijdige betalingen wordt de vordering in handen gegeven van een incassobureau. De kostenverbonden aan incasso komen voor rekening van de (voormalig) student.
• Het lesgeld bedraagt €35,- per maand (BASIC-Abonnement, 1x training per week, vaste dag), €45,- per maand (PREMIUM-Abonnement, 2x of meer training per week). Men krijgt hiervoor de gelegenheid om minimaal eenmaal per week les te volgen, met uitzondering van één eventuele lesuitval (bijvoorbeeld door ziekte instructeur) per maand. Indien er meer dan één lesuitval per maand is zal de student hiervoor evenredig worden gecompenseerd, hetzij door het inhalen van lessen op een ander tijdstip of door korting op het lesgeld. Bij hoge uitzondering en in overleg met de instructeur is betaling per les mogelijk.
• Het lesgeld voor een privéles bedraagt €60 per uur, €40 per persoon per uur voor een privéles met 2 personen. Privélessen dienen in overleg met de instructeur worden gepland en kunnen op elk gewenst tijdstip plaatsvinden.
• Bij inschrijving is men €25,- inschrijfgeld verschuldigd (inschrijving + gratis shirt). Men is pas ingeschreven als het inschrijfgeld daadwerkelijk ontvangen is.
• Sportschool MKKM kent een vakantieperiode van een aantal dagen en weken per jaar. Deze vakantieperiode loopt parallel aan de schoolvakanties van het basisonderwijs in Noord-Nederland. Deze dagen en weken worden niet gerekend onder lesuitval. Sportschool MKKM is dan gesloten, er worden dan geen lessen gegeven.
• Als Sportschool MKKM gesloten is tijdens de vakantieperiode, loop de contributieverplichting door. De hoogte van de maandelijkse contributie is hierop afgestemd.

REGLEMENTEN – EXAMENS
• Het systeem van de levels binnen Krav Maga kan worden bekeken op de website van de KMC. Examens kunnen lokaal worden afgenomen (max. 2 examens achtereenvolgend) of regionaal door een topinstructeur van KMC.
• De kosten voor een P-examen bedragen €30,-, de kosten voor een G-level examen bedragen €40,-.
• Examens zijn niet verplicht, de student kan in overleg met de instructeur bepalen een examen af te leggen. De beslissing of een student het examen daadwerkelijk af mag leggen wordt genomen door de instructeur.

REGLEMENTEN – OVERIG
• Door het inschrijfformulier van Sportschool MKKM te ondertekenen verklaart de student nadrukkelijk de lessen van Sportschool MKKM te volgen uitsluitend voor eigen risico en dat de kosten van enig ongeval of letsel en andere schade, opgelopen als gevolg van deelname aan de lessen, geheel en al door de student zelf zal worden gedragen. Sportschool MKKM aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid en de student ontheft Sportschool MKKM van elke aansprakelijkheid.
• Bovenstaande bedragen zijn vastgesteld naar norm 2006. Studenten zullen alvorens verandering op de hoogte gesteld worden van deze komende verandering.
• Sportschool MKKM behoudt zich het recht voor de lestijden/dagen en de hoogte van de contributie te wijzigen.
• Een ieder die zich inschrijft dient kennis genomen te hebben van bovenstaande en hiermee middels ondertekening op het inschrijfformulier van Sportschool MKKM akkoord te verklaren.

REGLEMENTEN – AANSPRAKELIJKHEID
Sportschool MKKM en het personeel van sportschool MKKM, Krav Maga Core en de KMC-NL-instructeurs zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of materiële of immateriële schade (bijv. emotionele schade) van goederen of aan studenten, noch voor persoonlijke of lichamelijk letsel en daaruit voortvloeiende schade. Ondergetekende verklaart hierbij dat hij/zij het onderhavige sportonderricht uitsluitend zal ontvangen voor eigen risico en dat kosten van enig ongeval of letsel geheel door hem/haar worden gedragen. Ondergetekende is zich ervan bewust dat het beoefenen van Krav Maga risico’s met zich mee kan brengen en dat hij/zij eventuele vervolgschade die ten gevolge van de beoefening van Krav Maga of het beoefenen van sportdisciplines (bv. balsporten of een andere vechtsport) en/of het uitvoeren van een beroep in combinatie met het beoefenen van Krav Maga kan ontstaan, voor eigen risico neemt. Tevens zal ondergetekende de KMC-leiding en instructeurs vrijwaren voor aanspraken van derde ten deze.

HUISREGELS / GEDRAGSREGELS
• Tien minuten voor aanvang aanwezig zijn. Na de warming-up kan niemand er meer bij, tenzij in overleg met de lesgevende instructeur anders is bepaald.
• We komen niet aan de materialen, tenzij je toestemming hebt van de lesgevende instructeur.
• We betreden de zaal met binnenzaalschoenen zonder zwarte zolen, worstelschoenen of met blote voeten. Niet op sokken!
• We beschikken over een goede lichamelijke hygiëne zoals korte en schone nagels, frisse adem, etc.
• Wondjes verbinden we en eventueel bloed verwijderen we van de vloer.
• We dragen geen sieraden, piercings of andere materialen tijdens de training.
• Lange haren binden we samen met een elastiek zonder scherpe of harde delen.
• Het voorgeschreven uniform dragen we op de juiste wijze; T-shirt in de broek. Mouwen en broekspijpen niet opgerold. Indien nodig omzomen.
• Tijdens de uitleg gaan we op de juiste manier zitten of staan.
• Bitjes uit wanneer je praat met de instructeur.
• Dames denken aan gepast en functioneel ondergoed.
• De instructies van de instructeur of assistent-instructeur worden opgevolgd.
• We verlaten de zaal/les met goedkeuring van de instructeur.
• We oefenen met diegene die jou uitnodigt of jou als partner toegewezen wordt.
• We tonen respect voor onze partner en leven de gedragsregels na.
• Het groeten en afgroeten van je partner nemen we in acht.
• Onbedwongen agressie wordt niet getolereerd.
• Er bevinden zich geen andere personen op de vloer dan de leden en zij die volgens afspraak een proefles volgen. Bezoekers dienen rustig op de bank/stoelen plaats te nemen.
• Mobiele telefoons zijn uit, tenzij je toestemming hebt van de lesgevende instructeur.
• Verboden te eten of te drinken, tenzij door de instructeur anders bepaald. Bidons zijn toegestaan.
• Verboden te roken.
• 70 procent van de cursus aanwezig zijn (op basis van PREMIUM-Abonnement). Dit is een voorwaarde om deel te nemen aan de examens. Tenzij met de instructeur anders is bepaald.
• Logo en vaan van de KMC, Krav Maga, MKKM en KM zijn gedeponeerd. Gebruik van logo en naam zonder toestemming van KMC / Sportschool MKKM kan strafrechtelijke gevolgen hebben.
• Video-opnamen van de technieken zijn ten strengste verboden!
• Het is verboden voor studenten om binnen of buiten de sportschool les te geven. Herhaaldelijk overtreden van de regels kan verwijdering uit de les, beëindiging van lidmaatschap of royement inhouden en/of strafrechtelijke gevolgen hebben.

ADVIES VAN DE INSTRUCTEUR
• Draag gebitsbescherming! Een goede verzekering dekt weliswaar de financiën maar nooit het verdere leed.
• Normale binnensportschoenen zijn prima maar hebben toch vaak wat nadelen (scherpe randen/onvoldoende steun/etc.. Worstelschoenen verdienen daarom de voorkeur.
• Om te voorkomen dat er verkeerde materialen worden aangeschaft kan er altijd beter eerst contact worden opgenomen met de instructeur. Dit om teleurstelling achteraf te voorkomen.
• Zorg dat je een WA-verzekering hebt. Schade die je anderen toebrengt wordt dan meestal gedekt.
• Heb plezier!

Krav Maga Core - Algemeen

Krav Maga Core (KMC) is in 2013 door twee vooraanstaande Krav Maga-experts (oud IKMF-GIT instructeurs) opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken.

KMC zorgt ondermeer voor:
Nieuwe technieken en lesmethoden: zoals Kids Krav Maga en het integreren van specifieke training, zoals bv. kettlebelltraining of een crossfit-seminar. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs: alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van de KMC topinstructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
Centrale examens afnemen: de examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een KMC-sportschool! Voor aangesloten KMC-scholen, kijkt u op: www.kravmagacore.org/schools.

Voor de internationale website van IKMF-Israel kijkt u op www.kravmagacore.org.

Krav Maga Core - Scholen

INTERNATIONAAL
– S.M.A.R.T. Krav Maga Official

Friesland
Heerenveen, MKKM – Krav Maga in Friesland, Micha Klootwijk
Leeuwarden, MKKM – Krav Maga in Friesland, Micha Klootwijk

Groningen
Groningen, Fightskool, o.a. Ian Gerbens en Adriaan van der Scheer

Drenthe

Flevoland

Gelderland

Limburg

Noord Brabant

Noord Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid Holland